Ez a tömegközlekedő kóbor kutya az internet új sztárja

A kóbor kutyáknak általában rossz dolguk van. De most mutatunk valakit, akinek gazdája ugyan nincs, ám ha tudna, akkor sem panaszkodna, mivel kalandos élet jutott neki, sok utazással. Ő Boji, Isztambul tömegközlekedő kóbor ebe, akiből igazi sztár lett.

Vannak kutyák, akik utálnak tömegközlekedni, vannak, akik szeretnek, és van Boji, aki egyenesen imád. Az isztambuli kóborkutya minden nap a várost járja, és buszozik, villamosozik, kompozik - egyszóval a tömegközlekedéssel utazza be a több mint 15 milliós metropoliszt. 

Bojira nemcsak a helyiek figyeltek fel, hanem a világ más részein élő netezők is: a cuki kóbor kutya nagyon gyorsan ismertté vált, és az emberek nagyon megszerették. 

Boji, a kóbor eb jól ismeri a helyi közlekedést

A helyi hatóságok néhány hónapja hallottak először Bojiról, és úgy döntöttek egy nyomkövető és egy applikáció segítségével, nyomon követik a mozgását, hogy megtudják, merre jár, mennyit utazik egy nap. És leginkább talán nem is azon lepődtek meg, hogy az egyébként nyugodt, tiszta kutyus akár napi 30 kilométert, vagy még többet is megtesz a helyi tömegközlekedéssel, hanem azon, hogy tudja, merre megy, illetve melyik közlekedési eszközről hol kell leszállnia.

Kompozni különösen imád, a CNN szerint naponta legalább kétszerik utazik a helyi kompok valamelyikén.

Elképesztő, ugye? Az okos kóbor kutya gyorsan népszerűvé vált: a helyiek és a turisták is szívesen fotózzák, videózzák, amit az eb egyáltalán nem bán. 

Sőt, már saját Instagram-oldala is van, közel százezer követővel!

Gondját viselik, és hagyják őt utazni

Azt nem lehet tudni, Boji mikor és milyen körülmények közt került utcára, de a helyi hatóságok illetékesei próbáltak neki segíteni: elvitték állatorvoshoz, és a többi isztambuli kóbor kutyához hasonlóan ő is kapott egy fülbilétát, ami azt jelzi, hogy oltva és ivartalanítva van. 

Ezen kívül az egyik metrómegállóban étellel és egy kutyakennellel is kedveskedtek neki, de Boji nem maradt ott tartósan (ennivalót és vizet sok helyen talál a városban, mert rengeteg a kóbor állat, és sok helyen etetik őket - éttermeknél, házaknál, stb). Ő jobban szeret utazni - írja a CNN