A legfurcsább érzelmi támogató állatok, akikkel gazdáik repülőre szálltak

Nem vitatjuk, hogy az érzelmi támogató állatok igenis hasznosak lehetnek, de az emberek mint mindenben, úgy ebben is képesek túl messzire menni. Lássuk a legfurcsább emotional support állatokat, akikkel a gazdáik repülőre szálltak.

Az érzelmi támogató állatok (magyarul mi még csak elvétve hallottuk a kifejezést, talán te is az angol nevüket olvastad: emotional support animals) fontos szerepet tölthetnek be gazdáik életében. Hiszen, mint azt a nevük is elárulja, érzelmi támaszt nyújtanak a gazdik számára nehéz helyzetekben, megnyugtatják és jobb kedvre derítik őket. Ez lehet például egy utazás is, így ezeket a segítő állatokat sokan vitték magukkal hosszabb-rövidebb útjaik során, például repülésnél is. 

Ezek az érzelmi támogató állatok általában cuki cicák, kutyák, ritkábban nyuszik vagy tengerimalacok, de persze, vannak emberek, akik nem érik be az átlagossal, és kissé (vagy nagyon) messzire mennek segítő állatka témakörben.

A pulyka nemcsak háziállat, hanem akár érzelmi támogató állat is lehet. A kép illusztrációForrás: 123rf.com

Lássuk a legfurcsább érzelmi támogató állatokat, akikkel repülőre szálltak a gazdáik!

Szárnyasok a fedélzeten

Daniel, a kacsa gazdája, Carla poszttraumás stressztől szenved egy korábbi baleset miatt, így mindenhová magával viszi az ő kis érzelmi támogató állatát. Ezalól nem volt kivétel az a helyzet sem, amikor repülőre kellett ülnie. Elmondása szerint Daniel egy imádnivaló, vicces, édes kis fickó, akit mindenkit azonnal megszeretett, és nagyon jól viselkedett végig az út során.

Egy másik gépen valaki egy pulykával utazott - írja a Boredpanda. Az Easter nevű pulyka egy Jodie Smalley nevű nő érzelmi támasza. A nő akkor találta a madarat az úton, amikor érzelmileg nehéz időszakon ment át, és egy mentálisan romboló házasságban élt. Mivel húsvétkor találta, nem is volt kérdés, hogy Easter lesz a neve. 

A pulyka egyébként népszerű érzelmi támogató állat, itt például a San Franciscói repülőtéren sétál át a biztonsági ellenőrzésen egy ilyen különleges madár. 

De fotóztak már érzelmi támogató kakast is repülőn.

Nem volt ilyen szerencséje a nőnek, aki a páváját akarta felvinni a fedélzetre, nem engedték neki.

Póni és malac a repülőn

Flirty, a póni gazdája poszttraumás stresszben szenved, és mivel allergiás a kutyákra, sokat tanakodott magában, hogy milyen állatot válasszon érzelmi támogatónak. Végül erre a kedves, nyugodt pacira esett a választása, aki nemcsak érzelmi támaszt nyújt neki, hanem figyelmezteti is, ha elfelejtené bevenni a gyógyszerét. 

Hamlet, a malac elég sokszor utazott repülőn, mert gazdája elmondása szerint sokat segít neki, hogy kigyógyuljon az anorexiájából.

De sajnos nem mindenkinek ér jó véget az utazás: a fent már említett pávához hasonlóan egy mókus sem repülhetett gazdájával - egy Clevelandbe induló járatról szállították le őket.

Egyébként láttak már repülőkön érzelmi támogató állatként kengurut és majmot is.

A légitársaságok megelégelték a dolgot

A légitársaságok egy ideig türelmesen viselték, hogy az utasok mindenféle állatot fel akarnak vinni a fedélzetre érzelmi támogató állat címszóval, de egyszer csak betelt a pohár és szigorítottak - 2018-tól például a Delta és a United légitársaság is szigorúan orvosi papírokhoz kötötte egy-egy ilyen állat felvitelét az utastérbe.

2020 decemberében pedig azt olvastuk, hogy az amerikai légitársaságok már nem is engedélyezik ezeket a segítő állatokat az utastérben (kivéve persze, ha fogyatékkal élő gazdája mellett lát el szolgálatot, például vakvezető kutya).