3+1 hiba, amit ne kövess el, ha a kisállatoddal utazol

Kis kedvencedet is magaddal vinnéd a következő utazásodra? Szuper! De hogy a kirándulás ne a bosszankodásról, hanem az élményekről szóljon, az alábbiakat semmiképp se kövesd el.

Mindannyian láttunk már olyan fantasztikus képeket, videókat, amelyek kisállatokkal közösen töltött utazásokon, kirándulásokon készültek. Ki ne vágyna arra, hogy ilyen élményeket éljen át a kedvencével, ugye? 

Ha te is így vagy vele, és eldöntötted, hogy a következő utazásodra a cicádat vagy kutyusodat is magaddal viszed, akkor először is hadd gratuláljunk, hiszen a kisállattal való utazás szuper élményeket tartogat számodra. És nem mellesleg négylábú társad is imádni fogja. De ehhez elengedhetetlen, hogy felkészült és jól informált légy, illetve, hogy az alábbi melléfogásokat ne kövesd el. 

Kisállattal utazni jó! Új helyeket fedezhettek fel, izgalmas élményeket szerezhettek együttForrás: 123rf.com

Ezeket a hibákat ne kövesd el, ha kisállattal utazol

  1. Nem végzel elég alapos kutatómunkát. Annak biztosan utánanéztél már, hogy milyen papírok kellenek a kis kedvencednek ahhoz, hogy elkísérhessen a kiválasztott úti célra, de az is fontos, hogy járj utána, mennyi idő ezeket beszerezni, nehogy ezen múljon a közös utazás. Annak is alaposan nézz utána, hogy ahová készültök, mennyire kutyabarát hely: lesznek-e parkok, zöld területek a közelben, ahová lemehetsz a kutyáddal? Beviheted-e magaddal az áruházba, illetve a helyi közlekedésen milyen feltételekkel viheted őt magaddal? Az sem mindegy, milyen évszakban utaztok: a nyári melegre ugyanúgy fel kell készülnöd, mint a téli mínuszokra.
  2. A foglalásnál nem vagy elég alapos. Persze, hogy gondolsz például arra, hogy állatbarát hotelben vagy panzióban szálljatok meg, de akkor is fontos külön jelezni, hogy milyen kisállat érkezik veled, vannak-e speciális igényeitek, kéréseitek, stb.. Nemrég egy, egyébként nagyon gondos ismerősöm felejtette ezt el a fogalalásnál, és bár az általa választott szálláson nagyon kedvesen és rugalmasan kezelték a dolgot, és utólag mindent bekészítettek a szobába, amire szükségük lehet, azért ez nem minden esetben alakul ilyen szerencsésen. Ezért inkább azt javaslom, küldj egy plusz e-mailt a szállásadódnak, amiben leírod, milyen házikedvenccel érkezel, és ha vannak különleges kéréseid, akkor azokat is. 
  3. Nem figyelsz azokra a szabályokra, amelyeket be kell tartanod, ha a kutyád is az autóban utazik. Márpedig ezeket nemcsak azért kell betartani, hogy ne büntessen meg a rendőr, hanem kutyád testi épségének megőrzése végett is. Ezekről a szabályokról itt olvashatsz bővebben.
  4. Nem veszed figyelembe, hogy őt is megviselheti az utazás. A környezetváltozás és a napi rutin esetleges felborulása bizony kis kedvencedre is hatással lehet, ezért azt javasoljuk, semmiképp ne úgy induljatok hosszabb útra, hogy előtte hetekig ki sem mozdultatok otthonról. Legyen a jelszavad a fokozatosság: menjetek először kisebb kirándulásokra, és szép lassan szoktasd hozzá, hogy egyre többet vagytok a kocsiban, illetve ő a hordozóban. Ez apróságnak tűnik, de hidd el, fontos lépés afelé, hogy a közös utazás tényleg élmény legyen mindkettőtöknek!