Miért jó neked és a kutyádnak is, ha együtt utaztok?

Ha eddig még nem, vagy csak nagyon ritkán utaztál a kutyáddal, akkor mi most hadd bátorítsunk erre – leírjuk röviden, hogy miért lesz ez jó mindkettőtöknek.

Egyedül utazni különleges élmény, de ha elkísér a kutyád, az ehhez nagyon hasonló, mégis más, szintén különleges kaland lesz. Mindkettőtök számára!

Miért jó neked?

Biztos te is sokszor hallottad már, hogy kutyával könnyebb ismerkedni, és ez tényleg így van. Ha kutyával utazol, bárhol jártok is, szinte biztosan beszélgetést kezdeményeznek veled a helyiek, így könnyebben tudhatsz meg hasznos infókat a környékről.

Ha pedig esetleg olyan utcákba tévednél, ahol egyedül nem szívesen sétálgatsz, ott biztonságérzetet ad a kutyád (ha pici és cuki, akkor persze csak azáltal, hogy nem vagy ott egyedül).

Neked és a kutyádnak is jó, ha együtt utaztokForrás: 123rf.com

Miért jó a kutyának?

A kutyának is jó az utazás, mert nyitottabbá, elfogadóbbá válik az emberek iránt. Más kutyákkal is jobban szocializálódhat, és nem fogja megviselni az sem, ha egyik napról a másikra megváltoznak a körülmények – például a megszokott helyét egy éjszakára kutyabarát hotelre cseréli, a következő este sátorban alszotok, utána pedig mondjuk egy hajón.

Neki csak az fog számítani, hogy együtt vagytok és az adott pillanatban élve fog élvezni mindig minden kalandot.

A kutya is imádni fogja a közös utazást, az együtt megélt kalandokatForrás: 123rf.com

Ha először utazol a kutyáddal

Először nyilván nem világkörüli útban érdemes gondolkodnod, hanem mondjuk abban, hogy elviszed magaddal kocsival vagy tömegközlekedéssel egy 1-2 órás útra.

Legyen nálad friss víz és egy itatótálka, szükség esetén jutifalat, rossz időben esőkabát is. Indulás előtt a póráz mellé készítsd oda az egészségügyi kiskönyvét – az a kutya személyije, legyen mindig a táskádban. Ha tömegközlekedtek, ne felejtsd el, hogy végig pórázon kell tartanod, és szájkosarat is kell viselnie.

Ez most így végigolvasva soknak tűnhet, de hidd el, gyorsan megszokjátok, és utána már természetes lesz! Ha a kutya azt látja rajtad, hogy nyitott vagy az élményekre, és élvezed az utazást, akkor ő is gyorsan hozzászokik majd, és szeretni fogja a közös kirándulásokat.