Menhelyi kutyából lett világutazó Snupi kutya

Menhelyi kutyából lett igazi világutazó Snupek, vagy röviden Snupi – 2014 óta járja a világot gazdáival, és olyan gyönyörű helyekre jutott el, hogy neked is tátva marad a szád.

Ha egy menhelyi keverékkutyát örökbe fogadnak, az már önmagában is szuper dolog. De még ennél is fantasztikusabb, ha olyan gazdikhoz kerül, akik mindenbe bevonják – sőt, úgy alakítják ki kalandos és izgalmas életüket, hogy a kutyának is fontos szerep jusson benne.

Ez történt Snupek, vagy ahogy sokan hívják, Snupi kutyussal is, aki gazdáival, Izabella és Piotr Miklaszewskivel már 2014 óta járja a világot. Egy lengyel weboldal szerint legalább 36 országba jutott el, több mint 3200 tengeri mérföldet tett meg, közel 45000 km-t utazott stoppal és négy-ötezer magas hegyeket mászott meg.

Így kezdődtek a világutazó kutya kalandjai

Snupi 2014-ben kezdte az utazgatást, akkor Törökországot, Grúziát és Örményországot járta be gazdáival stoppolva. Ezt svájci, csehországi és hollandiai kalandok követték, majd 2017-ben „hivatalosan" is világutazókká váltak.

Az egykori menhelyi keverékkutyus olyan szép helyekre jutott már el, hogy neked is eláll a szavad. És mennyi kaland vár még rá!

Snupi az Instagramra feltöltött fotók tanúsága szerint nemcsak hogy jól fogadja a változó körülményeket, hanem természetesnek fogja fel ezeket. Ugyanolyan jól elvan egy tengerparti függőágyban, mint egy drágább hotelben, vagy gazdája hátizsákjában egy hegyen.

Gazdáinak annyira bejött a kutyával utazós életforma, hogy Snupeknak idén lett egy tesója is, Lawa.

Snupi és családja nemcsak arra bátorít, hogy indulj neki bátran kutyával is a nagyvilágnak, hanem az örökbefogadásra is fel szeretnék hívni a figyelmet.