Szombaton rendhagyó örökbefogadó napot rendeznek az Illatos úton

Október 2-án, szombaton délelőtt 10 és délután 15 óra között örökbefogadó napot tartanak az Illatos úti menhelyen, ahol mintegy 100 kutya és 23 macska várja, hogy új otthonra lelhessen.

Sajnálatos módon az Illatos úti Állatvédelmi Szolgálat telepére kitehetnénk a megtelt táblát, hiszen rengeteg a gazdára váró négylábú, a telephely dolgozói ezért rendezik meg a rendhagyó örökbefogadó napot.

Szombaton rendhagyó örökbefogadó nap lesz az Illatos úton

Újdonság, hogy a dolgozók idén házhoz is szállítják az állatokat (a nagytestű, autó hiányában tömegközlekedési járművel nem vagy nehezen szállítható kutyákat, az érkezés sorrendjében, 10:30 – 14:00 között).

Az összes kutya féregtelenítve, oltva, chippel, negatív szívférgességi teszttel, egészségesen várja gazdáját, akikért a leendő gazdiktól 6 ezer forintot kérnek. A kutyákhoz névre szóló gravírozott bilétát és 3 kilós prémium száraztápot adnak ajándékba.  

Vagyis a holnapi napon azok az autók, amelyek minden egyes nap újabb és újabb kutyákat visznek a telepre, ezúttal Budapest területén házhoz viszik őket, amiben segítséget nyújtanak az alapítvány önkéntesei is.

Az alapítvány kezdeményezésével a Szolgálat munkatársainak régi álma teljesülhet: személyesen juttathatják szerető családba a méltatlanul magára hagyott, kidobott, árva kutyákat. A rendhagyó akció, egyúttal megkönnyíti az új gazdik első közös utazását is, hiszen gyakran nagyon nehéz egy még szinte ismeretlen állatot tömegközlekedési eszközön hazaszállítani.

Mire számíthatnak a leendő gazdik?

Az esemény előtt az alapítvány önkéntes kutyakozmetikusai megszépítik a kutyákat, vagyis ápolják, nyírják, fésülik őket; A rendezvényt megelőző napokban valamennyi, gazdára váró kutyáról a Vizslafotózás csapata igényes fotókat készít, melyeket az alapítvány és a Szolgálat facebook oldalán lehet majd megtekinteni, és életre szóló társat választani közülük.

Az új gazdik a kutyákat egészségesen fogadhatják örökbeForrás: 123rf.com

A kutyusokhoz névre szóló gravírozott bilétát adnak ajándékba; A helyszínen a telep munkatársain és az alapítvány önkéntesein kívül a Tükör Módszer Népszigeti Kutyaiskola iskolavezetője hasznos tanácsaival segíti a megfelelő választást.

Az ezen a napon örökbefogadott kutyákkal féláron lehet részt venni a Népszigeten, alapfokú- vagy a Hajógyári szigeten Kölyökkutya-tanfolyamon; A Vizslafotózás csapata ingyenes kutya-gazdi fotókat készít az eseményen örökbefogadott kutyákkal, hogy megörökítse az első, nagy találkozást.

A Panzi-Pet kft jóvoltából minden örökbefogadó 3 kilós prémium száraztápot kap ajándákba, hogy megkönnyítse az első, együtt töltött napokat.  

Az új gazdik a kutyákat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel, negatív szívférgességi teszttel, egészségesen fogadhatják örökbe, mindössze 6000 forint térítési díj ellenében.