Remember Me Thursday – összefogás a menhelyi árva állatokért

A menhelyi árva állatok sorsához kapcsolódó Remember Me Thursday immár nyolcadszor kerül megrendezésre. Ideje hát, hogy mi is beszéljünk kicsit az eseményről.

Van egy világnap, ami mellett felelős állattartóként nem lehet elmenni szó nélkül, és ez a Remember Me Thursday. Az esemény neve szó szerinti fordításban „emlékezz rám csütörtök", amit már nyolcadik éve rendeznek meg, szeptember negyedik csütörtökén. Idén ez szeptember 23-ra esik.

A Remember Me Thursday tulajdonképpen egy nemzetközi kampánynap a közösségi médiában.

Egy olyan nap, amikor a menhelyeken élő állatok millióira hívják fel a figyelmet, a #RememberMeThursday hashtag használatával. Illetve azokra a menhelyeken elhunyt, szintén sok millió kisállatra emlékeznek, akik sosem kerültek gazdihoz.

A Remember Me Thursday minden évben, szeptember negyedik csütörtökén kerül megrendezésre - ilyenkor a közösségi média erejét felhasználva emlékezünk meg a menhelyi állatokról, és tehetünk mindannyian közösen - igen, Te is! - az árva állatokértForrás: 123rf.com

A Remember Me Thursday eredete, története

Az esemény gyökerei 2012-ig nyúlnak vissza. Ezt követően az Egyesült Államok nyugati részén, San Diego megyében található Helen Woodward Animal Center nevű nonprofit szervezettől indult el az az összefogás a közösségi médiában, amibe mára nemcsak hozzánk hasonló átlagemberek kapcsolódtak be, hanem olyan világsztárok is, mint Diane Keaton vagy Ian Somerhalder – írja a daysoftheyear.com

Mike Arms, a szervezet vezetője a következőt mondta arról, hogy miért hívta életre ezt a kezdeményezést:

Hiszek abban, hogy az árva állatokért meggyújtott gyertyákkal az emberek kifejezhetik a szeretetüket irántuk. Ez a figyelemfelkeltés pedig segíthet abban, hogy a menhelyeken több legyen az örökbefogadás, és kevesebb az eutanázia.

A kampány idei arca Brittany Aldean, aki Jason Aldean country zenész felesége, nem mellesleg két gyermek, két kutya és hat halacska büszke "anyukája", és lelkes állatvédő aktivista.

Mit tehetsz, ha nem tudsz örökbefogadni?

Attól még tudsz csatlakozni a mozgalomhoz! Ha van már örökbefogadott kis kedvenced, vagy volt, tölts fel róla egy képet a közösségi média oldaladra, és használd a #RememberMeThursday hashtaget. Ha csak szeretnéd felhívni a figyelmet erre a fontos kezdeményezésre, akkor posztolhatsz érzéseket, gondolatokat is ezzel is a hashtaggel, sőt, akár a mi cikkünket is megoszthatod. Továbbá informálódhatsz az esemény weboldalán, ahol hasznos és érdekes információkkal gazdagodhatsz.

Tudtad például, hogy a világ 190 országában támogatják az árva állatokat a Remember Me Thursday-n?

De akár gyertyagyújtást is szervezhetsz a barátaiddal a menhelyeken elhunyt állatok emlékére, illetve otthon te magad is meggyújthatsz értük egy mécsest. Mert az emlékezés fontos. Értük, miattuk, és azokért a menhelyen élő kisállatokért, akikre még várhat sokkal szebb jövő.