Furcsa vészhelyzet: oposszum ejtett túszul egy nőt

Mindjárt eláruljuk, hogyan reagáltak a rendőrök, és mit mondott a viselkedéskutató az eset után, melynek során szerencsére senki sem sérült meg.

Ha mindig is úgy gondoltad, hogy Új-Zéland egy igazán különleges hely lehet, ahol nem mindennapi dolgok történnek, akkor bizony azt kell mondanunk, hogy teljesen igazad van. Ott ugyanis akár az is megtörténhet, hogy egy oposszum ejt túszul valakit, a saját otthonában.

Egy fiatal oposszum túszul ejtett egy új-zélandi nőt, aki ijedten hívta a rendőrséget. A kép illusztrációForrás: 123rf.com

A nőt túszul ejtő oposszum egy rendőr lábára is felmászott

Épp vasárnap történt egy ilyen eset: a rendőrség aznap késő este kapott telefonhívást egy nőtől, aki elmondta, hogy "túszul ejtette egy oposszum" a Déli-szigeten lévő Dunedin városában.

Amikor kilépett a házából és megpróbált eljutni az autójáig, az oposszum nekirontott, ezért a nő bemenekült az otthonába - idézi Craig Dinnissen főtörzsőrmestert a The Guardianra hivatkozva az MTI.

Amikor a rendőrök a helyszínre értek, és megközelítették a bejárati ajtót, egy fiatal oposszum bújt elő a sötétből és felmászott az egyik rendőr lábára. Dinnissen szerint a kicsi valószínűleg egy elszökött házikedvenc, de az is lehet, hogy nemrég szakadt el az anyjától.

A "gyanúsított azonosítása után" a rendőrség a közeli Signal Hill területére vitte az állatot, ahol szabadon engedték, hogy elejét vegyék a "polgárok további zaklatásának". Az akció közben sem az oposszumnak, sem az intézkedő hatósági személynek nem esett baja - idézte Dinnessent az MTI.

Mit mond a viselkedéskutató?

A fiatal oposszum valószínűleg félelemből cselekedett, nem puszta agresszióból - véli Rachel Stratton állatorvos és viselkedéskutató.

A legtöbb vadállat jellemzően elfutott volna. Kivéve, ha fiatal, mert akkor még talán csak tanulja, mit kell tenni fenyegető helyzetben - mondta.

Majd hozzátette: a városi környezetben az oposszumnak talán nem volt hova futnia.