Két kiscica segített a szeparációs szorongással küzdő kutyán

Daisy, a pitbull-keverék mentett kutyus szeparációs szorongással küzdött. Valahányszor gazdájával, Rosemarievel hazaértek sétájukról, Daisy nem akart belépni a házba, mert attól félt, egyedül hagyják. Amikor pedig a gazdinak házon kívüli dolga volt, a kutya gyakran saját testével torlaszolta el a bejárati ajtót.

Rosemarie 2012 óta önkénteskedik az amerikai ASPCA állatvédelmi szervezetnél, itt ismerkedett meg Daisyvel, akinél rögtön észrevette, hogy milyen jól kijön más állatokkal. Ám a dolgok akkor váltak igazán izgalmassá, amikor Rosemarie két kiscicával állított haza: Tulipánnal és Tüneménnyel (szabad fordítás, a szerk.). A kölyköket mindössze pár hetesen találta egy állatbarát járókelő, aki a ASPCA New York-i macskamentő központjába vitte őket.

Két kiscica segített a szeparációs szorongással küzdő kutyán

A két kicsi azonnali segítségre szorult, mivel kötőhártyagyulladásuk és felső légúti fertőzésük volt, plusz tele voltak bolhákkal. A kölykök ideiglenes gazdija Rosemarie lett, akinek rögtön feltűnt, hogy kutyája imádja a cicákat. Azok ráadásul szemmel láthatóan enyhítették Daisy szeparációs szorongását.

És láss csodát, azóta a reggeli séták is megváltoztak: Daisy már nem félt bemenni a házba, mert Tulipán mindig az ajtóban üdvözölte, a kutya pedig boldogan követte. Sőt gazdáját sem akadályozta többé az elmenetelben, inkább Tulipánnal szundikált. (A cica kedvenc helye ugyanis Daisy ágya.)

Minden jó, ha jó a vége

Noha beletelt egy kis időbe, mire a macskák megszokták új környezetüket, plusz a kutyát, akivel osztozkodniuk kellett az otthonukon, de pár nap után a trió elválaszthatatlan lett. A cicák azóta előszerettel másznak fel a kutyára, és hagyják, hogy amaz tisztára nyalja selymes bundájukat.

Rosemarie szerint olyan az egész, mintha Daisy mindig is pótmami akart volna lenni. Gyakran együtt játszanak és alszanak, Tulipán ráadásul különösen nyugtató hatással van a kutyára. Daisy jobban szereti a macskákat mint kutyatársait.

Tulipán és Tünemény immáron a családhoz tartoznak, Rosemarie viszont nem hagy fel az ideiglenes örökbefogadással, mert szerinte a macskák szocializációjának nagyon jót tesz, ha nem csupán emberrel, de más állatokkal is megosztja otthonát.