23 méter mély kútba zuhant a cica, a kutató-mentők siettek a segítségére

Alaposan ráijesztett gazdájára Pompi cica, aki egy 23-24 méter mély kútba zuhant, de csodával határos módon sérülések nélkül megúszta a kalandot. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat sietett a segítségére, és egy videót is közzétettek a megmentéséről.

Az állatok néha elképesztő kíváncsiak tudnak lenni, aztán jön a nagy ijedtség, mikor a kíváncsiságukból kifolyólag jó nagy bajba keverednek. Így járt Pompi cica is, akinek a családja vasárnap kért segítséget a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálattól - a kölyökmacska ugyanis egy 23-24 méter mély kútba zuhant.

Fedett kútba zuhant a cica, a kutató-mentők hozták fel

A kút hiába volt fedett, a kíváncsi kismacska valahogy mégis bepasszírozta magát, és 23-24 métert zuhant. A kút alja vizes, iszapos, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy nem halt bele a zuhanásba, és a komolyabb sérüléseket is megúszta. 

A macskák kíváncsisága sok galibát tud okozni. Így volt ez Pompi cica esetében is, aki egy 23-24 méter mély kútba zuhant, de szerencsére egy szőrszála sem görbült meg. A kép illusztrációForrás: 123rf.com

A kút alján található peremre kimászva várta a megmentőit, akik igazából mi voltunk - írták a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat dolgozói a Facebookon. A mentésről, vagyis annak legfontosabb, leglélekemelőbb pillanatairól videó is készült, amit természetesen mi is megmutatunk. 

A mentésről készült videót itt tudod megnézni.

Mint azt a felvételen is látod, a cicát hordozóban hozta a felszínre a kutató-mentők egyik munkatársa - így volt a legbiztonságosabb.

A kisállat elég izgatott volt, valszínűleg kicsit ijedt is, de nem sokkal később már biztonságban, puha párnák közt, teli hassal pihenhette ki a nem kicsit veszélyes kalandot, és a mentés izgalmait. 

Októberben többször is mentettek cicákat

Nem ez volt az első eset, amikor a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat dolgozói cicákat mentettek, sőt, az elmúlt hónapban több ilyen helyzetben is sikeresen avatkoztak be. Október 14-én egy tetőtérben rekedt cicát mentettek, 24-én pedig egy olyan cicáról posztoltak rövid videót, aki nem tudott lejönni egy fáról.