Ezért érdemes elvégezni a gazdijogsi tanfolyamot

Érdekes, hasznos és szerintünk szupermenő dolog: már csaknem 2600-an regisztráltak a felelős állattartást támogató gazdijogsi képzésre. Nem tudtad, hogy van ilyen? Akkor segítünk, hogy többet tudj meg róla.

Azzal már neked sem mondunk újdonságot, hogy a kutyatartás ősi múltra tekint vissza, de azt nem győzzük elégszer kiemelni, hogy a csaholó, cuki kis négylábúak szeretetén túl sok évre szóló elkötelezettséget is jelent a kutyavállalás.

Ezért is örültünk meg annyira, amikor azt láttuk, hogy néhány külföldi példához hasonlóan már itthon, nálunk is lehetőség van elvégezni egy gazdijogsi képzést. De míg például Bécsben egy négyórás tanfolyam 40 euróba kerül, nálunk ingyenes. 

A gazdijogsi képzés szuper dolog, számos jó okot tudunk mondani, hogy miért érdemes elvégezni!Forrás: 123rf.com

Miért érdemes gazdijogsit szerezni?

Mint azt a Travelo is összefoglalta, már csaknem 2600-an regisztráltak a hazai gazdiképzőbe, és a személyes megjelenést igénylő tanfolyamra pillanatok alatt betelnek a helyek. Szerencsére online is lehetőség adódik ezeket az ismereteket megszerezni. A tesztet jól teljesítők pedig még oklevelet is kaphatnak - írják.

Hogy mégis miért érdemes jelentkezni? Mert amellett, hogy szerencsére egyre több ember szemében szupermenő, hogy elvégzel egy ilyet a kutyádért, illetve a kapcsolatotok javításáért, a gazdijogsi képzés nagyon érdekes és hasznos is. 

A jelenléti oktatás az Állatorvostudományi Egyetemen zajlik, ahol olyan témákról tartanak előadást, mint a kutyaválasztás szempontjai, anatómiai és élettani alapismeretek, a kutya táplálása, viselkedése és nevelése, a viselkedési problémák, de egészségügyi alapismeretek is, és a kutyatartás szabályairól, jogi vonzatairól is kaphatnak képzést az érdeklődők - teszi hozzá a Travelo.

De ha személyesen nem tudsz bemenni a kétnapos oktatásra, akkor sem kell lemondanod róla, mert online is elvégezheted. Nem mellékesen pedig még fizetned sem kell érte, mert ingyenes

Ha szeretnél még többet megtudni a gazdijogsiról, akkor a képzés honlapján tudsz részletesebben is utánanézni, illetve itt az online tananyag fejezeteit is megtalálod. 

A felelős állattartás sokaknak nem megy maguktól, de szerencsére tanulható. A kép illusztrációForrás: 123rf.com

A felelős állattartás tanulható

Az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) rektora szerint a belföldi állatvédelem sokat lépett előre az idén, hiszen az év elején megalakult az intézmény Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központja (ÁTE Állatvédelmi Központ), októberben pedig az egyetem mellett 14 szervezet aláírásával létrejött az Állatvédelmi kódex. Sótonyi Péter a gazdijogsi programot is fontos fejleménynek tekinti, mivel Magyarországon - mint mondta - csaknem 3 millió kutya él, és sokan szeretnének tudatos kutyatartókká válni - foglalja össze az MTI.

A felelősségvállalás mást jelent a társállatok esetében, mint a haszonállatoknál, az ismeretátadást pedig különösen indokolttá teszi, hogy a városok terjeszkedésével egyre kevesebben nőnek föl állatok között, nem ismervén meg az állatok alapvető szükségleteit sem - tette hozzá a rektor.

Cicatulajdonosként, vagy más kisállatok gazdijaként örülnél valami hasonló tanfolyamnak? Akkor egy pici jó hír, hogy a gazdijogsi-képzéseket idővel más állatokra is kiterjeszthetik, de most még a kutyatartók érdeklődésére számítanak. Ha pedig idén már úgy látod, nem tudsz eljutni egy gazdijogsi képzésre, ne szomorodj el: a jelenléti oktatásokat jövőre is folytatják.