Felismered a 10 ismert állatos logót, ha eltüntetjük a nevüket?

Legyen szó a legmenőbb olasz sportkocsikról, divatházakról vagy egyszerű háztartási eszközökről, rengeteg jól ismert márkán találkozunk állatokkal. Általában az állat által képviselt pozitív tulajdonságok, úgy mint az erő, büszkeség, megbízhatóság, kecsesség, vagy más márkához köthető kapcsolódási pont alapján kerülnek rá a cégek logójára, arculati elemeire.

Az állati embléma megerősítheti, megszerettetheti a márkát a célközönséggel, de használata több, mint egy aranyos kiskutya képének felbiggyesztése az adott márka neve mellé.
Egy jó logó komoly jelentéssel bír, a rajta található motívumok, de még a színei is meghatározott és jól kigondolt jelentéssel kell hogy bírjanak.

A leggyakrabban használt állatmotívum az oroszlán, mert erőt és hatalmat szimbolizál - különösen ha üvölt, amiről az MGM oroszlán híres. Az MGM logó további érdekessége, hogy az első olyan logó amely "mozgott is". Az oroszlánt eredetileg némának szánták, de a logó rögzítésekor egy bankrablópár – név szerint Boris Regina és Karl Maninovsky – nyitott be véletlenül a felvétel helyszínére. Az állat elbődült, majd a betörőkre támadt.

Lássuk, mennyire vagy jó megfigyelő! Kvízünkben 10 állatos logót hoztunk nektek. Te hányat ismersz fel?