Szarvasbőgés, kutyás kirándulás - őszi kalandok Eplényben

Ha az őszi erdő szerelmese vagy, ne hagyd ki az eplényi Síaréna szarvasbőgés túráját szeptember 18-án! De ez a cikkünk akkor is hasznos lehet neked, ha hétvégén túrázni ruccannál le Eplénybe a kutyáddal.

Az eplényi sípályán nem akkor indul be az élet, amikor leesik az első hó – a téli szezontól függetlenül is készülnek programokkal. Például szeptemberben, a szarvasbikák párzási időszakában egy különleges, libegőzéssel egybekötött Szarvasbőgés túrát szerveznek.

Az őszi erdő és a szarvasok szerelmeseit szeptember 18-án 18:00 órától 21:00 óráig várják a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.-vel együttműködve egy vezetett, 1,5 órás, libegőzéssel egybekötött túrán. Itt meghallgathatod a a szarvasbikák párzási időszakában kiadott jellegzetes nászénekét, miközben számos érdekességet megtudhatsz ezekről a csodás állatokról.

A szarvasbőgést igazán különleges helyen, az eplényi sípályán is meghallgathatod szeptember 18-án, szombaton esteForrás és fotó: Just Creative

Miről árulkodik a szarvasok bőgése?

A vadon élő állatok jelenlétét szarvasbőgés idején lehet a legkönnyebben érzékelni. A gímszarvas bikák nászuk időszakában változatos hangú és erejű, más-más jelentésű bőgéssel kommunikálnak egymással. Az imponálni akaró, a párkereső, a háremét védő, fajtársaikat elriasztani akaró bikák eltérő hangokkal hozzák társaik tudomására szándékaikat, de az alkonyattól erősödő bőgés az állatok fizikai állapotáról, méretéről és vérmérsékletéről is árulkodik.

A program regisztrációhoz kötött. A túra menetéről további információkat ide kattintva olvashatsz.

Kutyabarát hétvége Eplényben

Ha nem a szarvasok miatt ruccannál le, inkább kirándulnál egyet a kutyáddal a környéken, akkor első lépésként olvasd el, hogyan utazhat veled a szabályokat betartva, biztonságosan a kocsiban. Ha minden adott a biztonságához, akkor nincs más hátra, mint a megfelelő kutyabarát szálláshely megtalálása.

Ehhez adunk egy kis segítséget: mi már rákerestünk a környék legszuperebb kutyabarát szálláshelyeire, neked csak választani kell! Utána pedig már tényleg nincs más dolgod, mint bepakolni a hátizsákba, amire szükségetek lehet, és irány Eplény!