Órákig lehetne nézni: így lubickol az Állatkert kiselefántja

A kis Samunak bejön a nyár, imád pancsolni – az állatkerti látogatók nagy örömére, akik bármeddig el tudnák nézni a vízimádó kiselefántot.

A Fővárosi Állat- és Növénykert legifjabb elefántja, Samu áprilisban született – már piciként is imádtuk, de azóta is lessük a róla szóló híreket, képeket, videókat. Főleg, mert időről időre történik vele valami, ami mellett egyszerűen nem tudunk elmenni „jaj mennyire cuki" vagy „nézd már, de édes" felkiáltások nélkül.

A négyhónapos kiselefántról nemrég az állatkert osztott meg egy videót Facebook-oldalukon, ahol gyorsan az egekbe szökött a reakciók és megosztások száma - a felvételt eddig 235 ezren látták, 18 ezer felett van a reakciók száma, és közel 400 komment érkezett a videóra.

Ez nem is csoda, hiszen kevés tüneményesebb dolgot láthatsz manapság a neten egy elefántbébi önfeledt pancsolásánál!

A videó a Youtube-ra is felkerült, és talán mondanunk sem kell, hogy itt is nagyon népszerű: kevesebb, mint egy hónap leforgása alatt 38 ezer fölé ugrott a megtekintések száma. 

A Budapesti Állatkert április végén született kiselefántjának az elmúlt hetekben a medencével való ismerkedés az egyik kedvenc programja. Amikor a medence teljesen fel van töltve, egy felnőtt elefánt is el tud benne merülni akár a feje búbjáig, de most, épp a kis Samura való tekintettel általában csak három lépcsőfokig (persze elefántokra méretezett lépcsőről van szó), illetve legújabban már egy kicsit tovább töltjük meg vízzel. Samu most már láthatóan otthonosan mozog a vízben, szereti a pancsolást - emelte ki a videóhoz fűzött megjegyzésben a Budapesti Állatkert.

Testvérével és anyjával pancsol a kiselefánt

Samu remek társaságban élvezi a hűsítő habokat: mivel testvére, a három és féléves Arun is nagy vízimádó, gyakran együtt pancsolnak. Samu még sokkal előbb elmerül a vízben, mint a bátyja, de ez láthatóan kicsit sem zavarja. És persze sokszor még Angele, az anyuka is bemegy velük a vízbe.

Ugye, te is órákig tudnád nézni a pancsoló kiselefántot? Szerintünk nézd meg még egyszer a videót, vagy még akár harmadszor, negyedszer is – mi sem bírjuk abbahagyni.