A kismadár, aki divatot teremt – íme, a gyöngyös asztrild

Pöttyös „ruhájáért" és imádnivaló stílusáért te is odáig leszel – íme, a gyöngyös asztrild, a legdivatosabb kismadár!

Ha hozzánk hasonlóan te is szeretsz rácsodálkozni, hogy mennyi szépséges teremtmény él a világon, akkor hadd mutassuk be a világ egyik legbájosabb és legdivatosabb kismadarát, a gyöngyös asztrildot.

Bár a magyar neve személynévnek is elmenne, latin neve már komolyabb: hypargos margaritatus.

És ha be szeretnénk kategorizálni, akkor még annyit kell hozzátennünk, hogy a díszpintyfélék családjába tartozik, és a természetben leggyakrabban Dél-Afrikában fordul elő.

A különleges tollazatú gyöngyös asztrild sokak szerint a madárvilág szépe, és a divatimádókat is megihletteForrás: 123rf.com

A kismadár, aki nem marad észrevétlen

Egyik jellegzetessége a pöttyös kis „ruhája", aminek köszöhetően sokak szerint úgy néz ki, mintha egy meséből röppent volna ki, mások kifogástalan stílusát emelik ki. Egy biztos: a gyöngyös asztrildot nem lehet nem észrevenni!

Különösen a hímet, mert ahogy a madárvilágban már megszokhattad, a gyöngyös asztrildnál is a hímek a színesebbek. Náluk a fej oldalsó része, a torok és a mellkas rózsaszínes, guava pink színű - írja az epicunivers.com.

A tojó tollruhája kevésbé színpompás – nála inkább a barnás színvilág dominál, de az közös bennük, hogy mindketten pettyesek.

Kreativitás és divat

Nem is csoda, ha ezek a bájos, pöttömnyi madárkák mutatós kreatív alkotások ihletői.

És az sem, hogy a gyöngyös asztrild a divatimádókat is inspirálja.