4 jel, hogy a macskád igazából utál téged

Persze, mindannyian tudjuk, hogy a macskák néha tényleg tudnak úgy viselkedni, mintha utálnák az egész világot, de mi van akkor, ha úgy érzed, ezt csak te váltod ki belőle? Egyáltalán milyen jelekből gyanakodhatsz arra, hogy a macskád nem annyira kedvel téged?

A macskák egyéniségek, ehhez nem fér kétség. És mint ilyenek, megvan a véleményük az élet dolgairól - ezalól te, a gazdi sem vagy kivétel. Azt kicsit könnyebb megállapítani, mikor áll fenn az az ideális eset, hogy a macskád szeret téged, hiszen egy édes, bújós, doromboló kiscicával kapcsolatban biztosan fel sem merül benned, hogy ne szeretne. De milyen jelek esetén gondolhatsz arra, hogy hát... finoman fogalmazva nem vagy épp a szíve csücske? Ezekből szedtünk most össze néhányat.

A durcás arckifejezés még önmagában nem biztos, hogy azt jelenti, utál a macskád, más jelek viszont erre utalhatnak. A kép illusztrációForrás: 123rf.com

Néhány jel, ami arra utalhat, hogy a macskád nem szeret

  • Ha csak veled undok - bezzeg a vendégekkel, a családoddal, a szomszéd nénivel ablakon keresztül, vagy akár a postással is olyan cuki! Ez tényleg elszomorító lehet, és egyben elgondolkodtató is. Járj utána, mi okozhatja. Nem hiányzik valami a cicádnak? Hétköznapi szükségletekre gondolj, pl. tiszta-e az alom, kap-e eleget enni?
  • Kifejezi nemtetszését, ha közelednél hozzá - sziszeg, fúj, és ha hozzányúlsz meg is karmol? Ha ezek egyszer-egyszer fordulnak elő, az még nem drámai, de ha rendszeres, akkor lehet, hogy tényleg nem vagy a kedvenc embere. 
  • Vízszintesen tartott farok - félelemre, stresszre, ellenséges hangulatra enged következtetni. Minél alacsonyabban áll a cica farka, annál feszkósabb (ilyenkor ne is akarj barátkozni vele). 
  • Harapás - ha valami, hát ez biztosan annak a jele, hogy haragszik. Kivéve a kiscicáknál, akik még haraphatnak játékból, vagy azért, mert még tanulják a világot, de egy egészséges, boldog felnőtt macska már nem harap bele a gazdája simogató kezébe.

Utál a macskám, vagy mégsem?

Ha esetleg több jelet is tapasztalsz a cicádon a fentiek közül az utóbbi időben, ne keseredj el, és ne gondolj rögtön arra, hogy a macska boldogságát szem előtt tartva elajándékoznád inkább. Lehet, hogy csak rossz passzban van, ahogy nekünk, embereknek sincs mindig jó kedvünk... vagy épp nem feltétlen akarunk mindig azzal lenni, aki szívesen töltené az idejét velünk. Na ugye! Akkor miért várnád el ugyanezt a doromboló kis barátodtól? 

Adj neki egy kis időt és nyugalmat, és ne akard folyton bizonygatni felé, hogy te mennyire szereted őt. Ehelyett figyelj inkább a hétköznapi szükségleteire: van-e elegendő étele, vize, el tud-e húzódni pihenni a lakásban (akár több kis zugot is engedélyezhetsz számára), vannak-e játékai, kaparófája, rendben van-e az alom, nincs-e székrekedése / hasmenése, stb.. Ha szereti a finomságokat, akár egy-két jutalomfalattal is meglepheted. Talán rá is igaz lesz, hogy a szívéhez a pocakján keresztül vezet az út.