Boldog a kutyád? Ez a 4 jel elárulja, hogy érzi magát valójában

A kutyák nem tudnak ugyan beszélni, de néhány csalhatatlan jelzéssel mégis a tudtodra tudják adni, hogy mennyire boldogok - lássuk most a legfontosabbakat.

A gondos gazdi egyik ismérve, hogy olykor elmereng azon, vajon hogy érzi magát mellette a négylábú társa. Vajon elégedett-e, boldog-e a kutyája. Persze, gondolhatod te is, mennyivel egyszerűbb lenne, ha a kutyusod tudna beszélni, és elmondhatná neked, mennyire boldog igazából. De szavak helyett szerencsére vannak olyan csalhatatlan jelzések, amelyek segítségével az ember legjobb barátja kommunikálja a gazdája felé, hogy mennyire boldog és elégedett.

Számos dolog árulkodhat arról, hogy is érzi magát a kutyád valójában. Lássunk néhány csalhatatlan jelet, amelyek a kutya boldogságát mutatjákForrás: 123rf.com

Lássuk most a kutya boldogságára utaló jelzések közül a legfontosabbakat!

A boldog kutya négy ismérve

  1. Egészséges: a testi és lelki egészség nemcsak nálunk, embereknél függ össze, hanem a házikedvenceinknél is. Ha a kutyád rendben van egészségügyileg, csillog a szeme, szép fényes a bundája, jól alszik és rendesen eszik, akkor valószínűleg lelkileg is rendben van vele minden.
  2. Lazaság: laza a testtartása, amit laza csóválás kísér? Füleit is lazán tartja, és a száját is - mintha mosolyogna, ugye? Ha a kutyádon ezeket a jeleket látod, akkor ne kételkedj abban, hogy boldognak érzi magát.
  3. Viselkedés: Játékba hív, kedvesen vakkantgat a közeledben, és más kutyákra is barátságosan reagál? Aktív, érdeklődő, lelkesen vesz részt a család életében, például a kirándulásokban? A nyugis időszakokban pedig bújik és puszit ad? Jól sejted, ezek egy nagyon boldog kutya ismérvei, illetve a jó kutya-gazdi kapcsolatot is jelzik. Ha a tiedre is igazak, akkor gratulálunk: egy kiegyensúlyozott, boldog társad van.
  4. Nagyon örül, amikor hazaérsz: az az önfeledt öröm, amit a kutyád akkor mutat, amikor hazaérkezel, sok mindent elárul. Ha majd' kiugrik a bőréből, csóválja a farkát, boldogan vakkant néhányat, sőt, szinte körbetáncol, akkor biztos lehetsz abban, hogy a boldogsága őszinte és nem csak a pillanatnak szól.